Verschillende werkzaamheden

Loodgieter nodig?

Google Reviews

4,9

Wat doet een loodgieter?

Een loodgieter heeft veel verschillende taken. Er zijn verschillende situaties te bedenken waarbij er een loodgieter kan worden ingeschakeld. De meest voorkomende taken voor de loodgieter zijn lekkages en verstoppingen, maar loodgieters komen ook vaak de infrastructuur aanleggen voor water- en afvoerleidingen op bouwwerven. Een loodgieter zal daarnaast ook een goede ondersteuning zijn bij renovaties waarbij water- en afvoerleidingen verlegd op opnieuw aangelegd moeten worden.

Een andere belangrijke taak van de loodgieter is ook de installatie en onderhoud van de cv-ketel en radiatoren. Tenslotte is de loodgieter er ook voor al het sanitair en kraanwerk.

Al met al is de loodgieter dus voor veel klussen in de woning in te huren, van lekkages en verstoppingen tot het aanleggen van leidingen en het sanitair.

Heeft u een loodgieter nodig? Neem gerust contact met ons op via het invulformulier of bel ons via 085 060 7170 voor meer informatie! 

Leidingen en afvoeren

In elk bewoond gebouw zijn waterleidingen en afvoerleidingen aanwezig. Deze leidingen zijn verbonden met het sanitair, waardoor het voor uw mogelijk wordt om te douchen, te baden en gebruik te kunnen maken van de kranen en het toilet.

In de regel wordt deze gehele infrastructuur aangelegd door de loodgieter. Hierbij houdt de loodgieter rekening dat de leidingen niet zichtbaar aanwezig mogen zijn voor een mooiere uitstraling. Een onderdeel van de werkzaamheden bij het leggen van een waterleiding is dan ook het frezen van sleuven in muren en vloeren. Hier wordt de waterleiding ingelegd waardoor het er beter uitziet voor het oog.

Ook bij een verbouwing, als er een leiding moet worden verplaatst, is de loodgieter de juiste persoon om dit uit te laten voeren. Het leggen en verleggen van leidingen is een klus waarbij expertise en ervaring nodig is. Het is daarom het beste om dit over te laten aan de loodgieter.

Lekkage en lekkages opsporen

Lekkages in waterleidingen zijn vaak moeilijk te detecteren. Veel waterleidingen zijn weggewerkt in muren of vloeren waarbij een lekkage pas na verloop van tijd ontdekt kan worden. Op deze manier zal er zonder dat u het door heeft, geleidelijk water uit de waterleiding lekken. Pas bij vochtplekken of schimmel kunt u doorhebben dat er een lekkage is.

Dit betekent ook dat er direct actie moet worden ondernomen. Schimmel kan onherstelbare schade veroorzaken aan de woning en is ook erg ongezond.

Een lekkage opsporen is een moeilijke taak om zelf te voltooien. Een loodgieter kan door middel van lekdetectie het lek opsporen met gebruik van een infraroodcamera. Hierdoor is breekwerk niet nodig en kan de lekkage gemakkelijk worden gelokaliseerd.

Uiteraard kan de loodgieter ook worden ingezet voor zichtbare lekkages zoals bijvoorbeeld bij kranen en radiatoren.

lekkage verstopping loodgietersbedrijf rotterdam

Een Verstopte Leiding

Is uw leiding verstopt? Het water blijft staan in de douche, het toilet spoelt niet goed door en het afwaswater in de gootsteen loopt niet meer weg. In dit geval is er sprake van een verstopping. Hierdoor is het normaal gebruik van sanitair niet meer mogelijk wat het dagelijks leven lastig maakt.

Bij beginnende verstopping is het nog mogelijk om zelf de verstopping op te lossen, maar als u niet meer bij de verstopping komt is het moeilijk om deze zelf op te lossen. In dit geval is de beste keuze om een loodgieter in te schakelen. De loodgieter heeft alle kennis en hulpmiddelen om elke leiding te ontstoppen.

Vindt de verstopping zich plaats in het riool? In dit geval kan er met een riooldetectie gekeken worden wat de oorzaak van het probleem is. In de meeste gevallen zal de loodgieter verstoppingen snel en vakkundig kunnen oplossen, zodat u weer gebruikt kunt maken van het sanitair.

Uw leiding laten ontstoppen? Bel ons via 085 060 7170 voor een loodgietersbedrijf in Rotterdam.

De Keuken en De Badkamer

De keuken en de badkamer zijn de meest bezochten plekken voor een loodgieter. Het is dan ook niet toevallig dat in deze ruimtes de meeste waterleidingen, gasleidingen, sanitair en afvoeren aanwezig zijn. Om deze reden zijn de keuken en de badkamer het meest gevoelig voor lekkages en verstoppingen.

De loodgieter kan naast lekkages en verstopping verhelpen, ook gas-, water- en afvoerleidingen op een andere plek indelen bij bijvoorbeeld een keukenverbouwing. Dit kunt u het beste door een loodgieter laten doen om toekomstige problemen te voorkomen. Ook bij de renovatie van de badkamer kunt u de indeling compleet wijzigen waarbij de loodgieter alle leidingen zal moeten verplaatsen. Voor het correct aansluiten van het sanitair en het goed wegwerken van de leidingen en afvoeren, is de loodgieter de expert. Ook kan de loodgieter het nieuwe sanitair voor u plaatsen.

Schakel voor verbouwde of nieuwe keukens of badkamers daarom altijd een loodgieter in. Op deze manier heeft u de zekerheid dat het uitstekend geïnstalleerd zal zijn en heeft u daarnaast ook nog een garantie.

Heeft u een loodgietersbedrijf nodig in Rotterdam of omstreken? Neem contact met ons op via het invulformulier of bel ons via 085 060 7170 voor meer informatie! 

Onze klanten beoordelen ons met 5 sterren op Google (300+ reviews)

Google Reviews

4,9

Lekkage, verstopping of ander probleem? Bel nu!

leiding ontstoppen lekkage opsporen

Hulp nodig? bel of mail dan met onze loodgieters in uw regio

U kunt onze loodgieters bereiken op onderstaand telefoonnummer. Heeft u minder haast? Dan kunt u ons ook een mail of whatsapp-bericht sturen.