Spoed loodgieter om waterschade te voorkomen? 5 redenen waarom

Loodgieter-spoed

Inhoud

Deel dit bericht

Spoed loodgieter om waterschade te voorkomen? 5 redenen waarom

Waterschade wil je natuurlijk voorkomen. Dat kan door het tijdig inschakelen van een spoed loodgieter. Een lekkage kan direct schade veroorzaken, maar ook op de lange termijn. Bijvoorbeeld als er sprake is van haarscheurtjes in de waterleiding. Dit merk je niet direct op. Er zijn nog meer redenen waarom je een spoed loodgieter inschakelt om waterschade te voorkomen. Denk aan een lekkage door een gesprongen of een bevroren waterleiding.

Waarom moet je waterschade voorkomen?

Vocht en lekkages kunnen ernstige schade toebrengen aan de constructie van jouw woning en de muren. Er ontstaat bijvoorbeeld direct schade aan de vloeren en muren door grote hoeveelheden lekwater, maar sijpelend water kan ook op de lange termijn voor problemen zorgen. Denk daarbij aan poreuze wanden of verkleuringen. Waterschade zorgt tevens voor een hoge luchtvochtigheid. Daardoor kun je te maken krijgen met schimmelvorming. Lekkages en waterschade veroorzaken de onderstaande problemen in en rondom huis:

  • Verkleurde en poreuze wanden en muren
  • Schade aan vloeren en de constructie van je woning
  • Schimmelvorming op de wanden
  • Hoge luchtvochtigheid in huis
  • Ongezond leefklimaat

Op welke plaatsen in huis kan er een lekkage of waterschade ontstaan?

Onze woning bevat veel leidingen. Denk maar eens aan alle kranen in huis, de badkamer, de gootsteen of het toilet. Ook de cv-installatie en de waterleidingen kunnen waterschade veroorzaken. Bijvoorbeeld omdat de leidingen bevriezen en door de druk openbarsten.

Het water van een lekkende kraan of leiding kun je tijdelijk opvangen met doeken of een emmer. Toch is het noodzakelijk om deze problemen zo snel mogelijk op te lossen. Ook als dit s’ nachts of in het weekend gebeurt. Schakel direct de hulp in van een spoed loodgieter.

Wat doet een spoed loodgieter om waterschade te voorkomen?

Een spoed loodgieter is 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar. Zo kun je ernstige waterschade voorkomen als er zich een lekkage in huis voordoet. Op het toilet, in de keuken of ergens anders in de woning. De loodgieter is snel ter plaatse en identificeert het probleem wat de lekkage veroorzaakt. Wanneer de lekkage niet direct kan worden gevonden, wordt er mogelijk gebruik gemaakt van een camera inspectie of een detectie met rookgas.

Deze methode wordt vaak toegepast als je waterschade hebt die afkomstig is vanaf het dak. Wordt de lekkage veroorzaakt door een gescheurde of kapotte leiding? Dan maakt een spoed loodgieter soms ook gebruik van een druktest. Zo kan worden gemeten op welke plaats in de leiding de druk het minst groot is. Dat is de plek waarop het lek zich bevindt.

Er wordt direct voor een oplossing gezorgd. Soms gaat het om spoedreparaties. Deze reparaties stoppen de lekkage waardoor je meer schade door wateroverlast wordt voorkomen. De lekkage wordt op een ander tijdstip definitief en professioneel opgelost.

Bij welke problemen kun je een spoed loodgieter bellen?

Als er sprake is van een lekkage bel je altijd een spoed loodgieter om waterschade te voorkomen. Hieronder lees je de meest voorkomende redenen en problemen:

  • Verstoppingen: ook verstoppingen in het toilet, op de badkamer en de douche veroorzaken waterschade. Als je dit wilt voorkomen bel je ook een spoed loodgieter.
  • Gesprongen leidingen: is er sprake van waterschade door een gesprongen leiding? Dan bel je direct en spoed loodgieter. Waterleidingen kunnen lekkages veroorzaken als ze barsten door bevriezing of wanneer de leidingen verouderd zijn.
  • Lekkage cv-installatie: ook verwarmingsinstallaties en radiatoren laat je zo snel mogelijk repareren door een spoed loodgieter als je waterschade wilt voorkomen.
  • Kapotte kranen: kranen in de keuken, de badkamer of de slaapkamer kunnen gaan lekken. Bijvoorbeeld door de sifon. Ook dan schakel je de hulp van een loodgieter in.
  • Lekkage dak schade: schade aan het dak veroorzaakt lekkage. Om te voorkomen dat het water door de muren en het plafond sijpelt, bel je een spoed loodgieter.

Wat kost het inschakelen van een spoed loodgieter?

Een spoed loodgieter rekent een speciaal tarief. Je hebt zo snel mogelijk hulp nodig, ongeacht de dag of het tijdstip. Het tarief kan variëren. Toch wegen de kosten van een spoed loodgieter niet op tegen de prijs die je betaald voor het laten repareren van ernstige waterschade. Bijvoorbeeld omdat je te lang hebt gewacht met het oplossen van lekkages.

Toch een loodgieter nodig?

Heb je na het lezen van deze tips alsnog een loodgieter nodig?

Loodgieter-Randstad heeft al meer dan 48 jaar ervaring binnen het loodgietersvak.

Bij Loodgieter-Randstad.nl krijgt u eerlijke tarieven tegen een hoog kwalitatief werk. Wij zijn zo zeker van vakmanschap dat wij op no cure no pay basis kunnen werken (vraag voor de voorwaarden). Bent u benieuwd naar onze lage prijzen voor loodgieter werkzaamheden? Bel dan met 085 060 7170. Wij zijn u graag van dienst!

Ons werkgebied is omgeving Randstad. Dit betekent onder andere omgeving Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Dordrecht, Leiden, Utrecht, Zoetermeer, Barendrecht, Spijkenisse en Gouda. Uiteraard komen we ook graag naar de kleinere steden en dorpen.

Spoed-loodgieter

Loodgieter (met spoed) Nodig?

Bel nu met Loodgieter-Randstad en binnen 30 minuten staat er een loodgieter voor uw deur.

Meer blogs om te lezen

wat-te-doen-bij-een-gaslek
Tips
Wat te doen bij een gaslek?

Wat te doen bij een gaslek? Wat te doen bij een gaslek? Hoe kun je adequaat handelen en in welke huishoudelijke apparatuur kan eenvoudig een