Reparatie

Loodgieter nodig?

Google Reviews

4,9

Reparatie door een Loodgieter

De beroepsnaam loodgieter is meer dan honderd jaar geleden ontstaan. In die tijd goten de loodgieters nog lood en pijpen om de buizen en daken waterdicht te maken. De installatietechniek was toen nog minder ingewikkeld, maar tegenwoordig hebben loodgieters zo veel verschillende taken, dat de naam achterhaald is.

Wilt u een lekkende kraan repareren, zinken dakgoot repareren, CV-ketel repareren of een andere reparatie uit laten voeren? Bel ons via 085 060 7170 voor een professionele loodgieter!

Wat doet een loodgieter nu?

Tegenwoordig zijn loodgieters gespecialiseerde vakmannen die zich richten op het onderhoud en de aanleg in de bouw en van woningen en andere gebouwen. Het beroep is erg breed en moeilijk uit te leggen in een paar zinnen. Samenvattend doet de loodgieter alles rondom reparatie, onderhoud en installatie.

Heeft u een loodgieter nodig voor onderhoud, reparatie of een installatie? Bel nu via 085 060 7170 en wij zullen een professionele loodgieter uw kant op sturen!

Het laten ontstoppen door de loodgieter

Het algemene beeld van de meeste mensen over een loodgieter is het ontstoppen van bijvoorbeeld het toilet of de afvoer in de keuken. Dit is dan ook één van de vele taken die een loodgieter uitvoert. Met professionele apparatuur en de juiste technieken kunnen de loodgieters elke verstopping in uw woningen ontstoppen.

Het laten repareren door een loodgieter

Bij een loodgieter wordt er vaak gedacht aan iemand die lekkages en verstoppingen verhelpt, terwijl een loodgieter daarnaast nog veel meer taken uitvoert. Binnen en buiten de woning kan een loodgieter vele reparatiewerkzaamheden voor u uitvoeren. Denk hierbij aan dak installatie, afvoerleidingen en waterleidingen leggen, cv-ketel installeren en verhelpen en bijvoorbeeld de kraan vervangen. Zelf uw dakgoot repareren of uw lekkende kraan repareren wordt vaak onderschat en achteraf blijkt dat er beter een loodgieter kan worden ingehuurd voor deze taken. Een loodgieter heeft een zeer breed takenpakket en is onmisbaar bij vele reparaties rondom het huis.

Installatie laten vervangen door de loodgieter

Is de cv-ketel toe aan vervanging? Wilt u graag een nieuwe keuken? Of moeten de kranen worden vervangen in de badkamer? De loodgieter kan dit allemaal voor u regelen. De loodgieter heeft veel kennis van allerlei installatiesystemen en kan al deze klussen dus professioneel voor u uitvoeren. De loodgieter zal u adviseren over verschillende opties en mogelijkheden en kan de installatie voor u vervangen.

Onderhoud door een loodgieter

De loodgieter is u graag van dienst bij periodiek onderhoud van bijvoorbeeld de gaskachel of cv-ketel. Het is belangrijk om uw installaties goed te laten onderhouden en te controleren op de werking en de veiligheid. Bij een periodieke onderhoudscontrole worden onderdelen vervangen die toe zijn aan vervanging wat een storing zal voorkomen.

Ook kan de loodgieter worden ingeschakeld om dakgoten te reinigen. Op deze manier worden verstoppingen voorkomen waardoor er geen lekkages kunnen ontstaan via het dak. Als u in een bosrijk gebied wordt, raden wij u extra aan om uw dak vaak te onderhouden.

Het laten installeren door de loodgieter

Bij een renovatie van een huis of bij een nieuwbouwwijk is een loodgieter onmisbaar. De loodgieter legt bij deze projecten dan het leidingwerk of sanitair aan zodat het veilig is wanneer u er gaat wonen. Daarnaast behoort de installatie van een cv-ketel met het bijbehorende leidingwerk ook bij het werk van de loodgieter.

 

Al met al zijn loodgieters dus onmisbaar en hebben zij een enorm breed vakgebied. Deze vakmannen zijn installateurs met enorm veel kennis op verschillende gebieden rondom de woning.

Wilt u graag een lekkende kraan repareren, een dakgoot repareren of een cv-reparatie laten uitvoeren? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel ons via 085 060 7170.

Badkamerkranen

De meeste kranen van de hele woning behoren normaliter tot de badkamer. De douchekraan wordt bij de meeste woningen het vaakst gebruikt door dagelijks te douchen en vaak door meerdere personen. Hierbij is er keuze uit grofweg twee verschillende soorten badkamerkranen.

Douchekraan

De douchemengkraan is de meest ouderwetse kraan waarbij met twee draaiknoppen de temperatuur en de hardheid van de straal worden bepaald.

 

Dan is er ook een thermostaatkraan, een iets luxere keuze. Deze thermostaatkraan kan worden ingesteld op een bepaalde temperatuur waarbij het water direct op de gewenste temperatuur is. Deze thermostaatkraan bespaart dan ook meer water dan de douchemengkraan.

Wastafelkraan

De wastafelkraan is ook een belangrijke kraan in de badkamer die veel gebruikt wordt. Deze kraan wordt geïnstalleerd op een badkamermeubel of op de wastafel zelf.

Een lekkende kraan repareren

Door het vele gebruik van de kranen in de badkamer kan u snel last krijgen van een lekkende kraan. Dit is niet alleen vervelend, maar kan ook kalk tot gevolg hebben. Deze kalk kan het interne mechanisme van de kraan aantasten en geeft daarnaast ook geen mooie uitstraling. De loodgieter kan deze kranen dan makkelijk vervangen als een reparatie geen optie meer is.

Zou u graag een lekkende kraan laten repareren? Neem contact met ons op via ons contactformulier of bel ons via 085 060 7170

De Buitenkraan

De meeste huizen hebben een buitenkraan die erg handig is om een tuinslang op aan te kunnen sluiten om de tuin mee te besproeien. Het is fijn om een buitenkraan te hebben, omdat op deze manier het niet nodig is om de keukenkraan te gebruiken voor de tuinslang en zo de keuken vies wordt. Wel moet er bij de buitenkraan goed worden opgelet dat deze in de winter goed wordt afgedekt of wordt afgesloten van de waterleiding. Als dit niet gebeurt kan het achtergebleven water bevriezen en uitzetten. Dit kan schade opleveren aan de kraan en de waterleiding.

Een Buitenkraan Aanleggen

Een buitenkraan is al met al erg handig en fijn om te hebben en niet moeilijk om te laten installeren. Een loodgieter zal een nieuwe waterleiding aanleggen en deze met de nieuwe buitenkraan installeren.

Zou u graag een kraan willen aan de buitenzijde van uw woning? Bel naar 085 060 7170 voor meer informatie!

 

Onze klanten beoordelen ons met 5 sterren op Google (300+ reviews)

Google Reviews

4,9

Kraan laten plaatsen of lekkende kraan repareren?

kraan vervangen buitenkraan aanleggen

Hulp nodig? bel of mail dan met onze loodgieters in uw regio

U kunt onze loodgieters bereiken op onderstaand telefoonnummer. Heeft u minder haast? Dan kunt u ons ook een mail of whatsapp-bericht sturen.