Riool ontstoppen

Loodgieter nodig?

Google Reviews

4,9

5 tips om uw riool te ontstoppen

Iedere dag stroomt er in elke woning wel zeep, vet, haren en water door de afvoer zo door het riool heen. Het is dan ook niet gek dat het riool wel eens verstopt kan raken. Het riool ontstoppen is een enorme klus wat niet binnen een snelle tijd is opgelost. U kunt zelf uw riool ontstoppen, maar wees gewaarschuwd: dit is een vervelende klus. Toch willen we u 5 tips geven hoe u het riool zelf kan proberen te ontstoppen en als dit niet lukt, staan wij graag voor u klaar om een loodgieter uw kant op te sturen.

Is uw riool verstopt en wilt u deze graag laten ontstoppen door een loodgieter? Neem contact met ons op via het contactformulier of bel ons via 085 060 7170

riool reinigings service : Riool ontstoppen rotterdam

5 doe-het-zelf tips

Bij het ontstoppen van het riool zijn er vaak enkele hulpmiddelen nodig. In ieder geval heeft u een stapel oude handdoeken nodig, een plopper, rubberen handschoenen en een trekveer. Met deze hulpmiddelen kunt u namelijk al ver komen.

1. Heet water en Soda

De eerste tip is: heet water en soda. Vul een emmer met heet water en meng dit met drie kopjes baking soda of huishoud soda. Als het mengsel af is spoelt u dit mensel vervolgens door de verstopte riolering heen. Om het effect te versterken kunt u bij het mengsel een flinke scheut azijn doen. Het mengsel zal bruisen, maar dit is juist de bedoeling. Laat dit een nacht intrekken en spoel vervolgens na met nog een emmer heet water.

Let op: Is uw riool verstopt tot aan de rand van het toilet? Voer dan niet dit trucje uit!

2. De plopper

De plopper werkt goed bij oppervlakkige verstoppingen zoals een verstopt toilet of bij een afvoer. De plopper ziet eruit als een gekleurde zuignap op een houten steel. U zet de plopper op de verstopte afvoer en maakt duwende en trekkende bewegingen. Op deze manier ontstaat er vacuüm, waardoor de blokkade loskomt van de afvoer.

3. Maak de sifon schoon

Bij een verstopte wasbak of gootsteen vindt de verstopping zich vaak plaats in de sifon. Haren, zeepresten, kalkvorming en etensresten zorgen ervoor dat de sifon verstopt raakt, maar gelukkig is dit te verhelpen! Zet een emmer onder de zwanenhals en draai de sifon voorzichtig los. Schrik niet van het water dat uit de sifon komt. Maak vervolgens de sifon en zwanenhals schoon. Plaats na het schoonmaken de sifon terug en laat het water erdoorheen stromen. Is de verstopping nog niet verholpen? Onderneem dan verdere stappen.

4. De Ontstoppingsveer

Zit de verstopping dieper in de leidingen? Dan zal de plopper niet werken en is de ontstoppingsveer een betere oplossing. Dit is een dunne, flexibele metaalkabel. De ontstoppingsveer moet geduwd worden in de afvoer en u moet tegelijkertijd draaiende bewegingen maken. Afhankelijk van de verstopping, kunt u steeds iets dieper gaan totdat het verstopte riool of de afvoer ontstopt is.

Let op: Gebruik niet te veel kracht tijdens het maken van de draaiende bewegingen. De ontstoppingsveer is gemaakt van metaal en het kan zijn dat de veer iets kapotmaakt in de afvoer. Wees dus voorzichtig en schakel zo nodig hulp in van een professionele loodgieter.

5. De Hogedrukreiniger

De laatste tip is om uw riool te ontstoppen door middel van een hogedrukreiniger. Op deze manier wordt het riool door gespoten met een hoge druk. Dit kan goed werken, maar u moet ook goed opletten hoe u dit uitvoert. Steek de spuit van de hogedrukreiniger zo diep mogelijk in de afvoer of het verstopte toilet. Spuit daarna het riool een paar minuten goed door.

Let op: Er is een gevaar in het reinigen van uw riool met een hogedrukspuit. Er is een kans dat zwakke plekken in uw afvoer zullen beschadigen. Begin daarom rustig en werk beheerst. Houdt er ook rekening mee dat er veel water geknoeid kan worden. Is de verstopping echt hardnekkig? Dan kan het water terugkaatsen en u natspuiten. Houd hier dus rekening mee.

Toch een loodgieter nodig?

Heeft u het al zelf geprobeerd, maar lukt het niet? De loodgieter heeft een camera-inspectie en kan zo direct zien waar de verstopping zich plaatsvindt. Daarnaast heeft de loodgieter al veel ervaring en kennis opgedaan en zal de loodgieter deze verstopping zo voor u kunnen oplossen. Onze loodgieters hebben al honderden verstoppingen opgelost en zullen uw verstopping ook kunnen oplossen op de juiste manier!

Is uw Riool verstopt? Bel ons via 085 060 7170 en wij zullen een vakkundige loodgieter uw kant op sturen!

Google Reviews

4,9

Loodgieter nodig?

Riool ontstoppen rotterdam

Hulp nodig? bel of mail dan met onze loodgieters in uw regio

U kunt onze loodgieters bereiken op onderstaand telefoonnummer. Heeft u minder haast? Dan kunt u ons ook een mail of whatsapp-bericht sturen.